Tijd dringt voor aanvragen woonhuissubsidie particuliere rijksmonumenten

Bent u eigenaar van een rijksmonument met een woonfunctie? In dat geval kunt u subsidie aanvragen voor de instandhoudingskosten van 2020 bij de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed. U kunt de subsidieaanvraag nog tot en met 30 april indienen. Hiervoor is de factuurdatum bepalend. De subsidie bedraagt 38% van de kosten voor de instandhouding van uw rijksmonument. Wilt u de aanvraag laten indienen door uw adviseur, vul dan samen met hem of haar een machtigingsformulier in.

Ook kosten van werkzaamheden die zijn gericht op het voorkomen van verval of vervolgschade kwalificeren voor de subsidie. Hiertoe worden onder meer gerekend kosten voor schilderwerk, gevelreparaties, herstel van voegen, het vervangen van kapotte dakpannen, het repareren of vervangen van goten en afvoeren en het herstel van scheuren in het buitenpleisterwerk.

Tip

Bedragen de totale kosten waarvoor u subsidie wilt aanvragen meer dan € 70.000? In dat geval moet u een inspectierapport overleggen, dat een deskundige persoon of instantie heeft opgesteld, bijvoorbeeld de Monumentenwacht.